Logg inn
IMG_5378_edited_wm.jpgIMG_5384_edited_wm.jpgIMG_5407_edited_wm.jpg

Hva er fysioterapi?

 

 

Fysioterapeuter er autorisert helsepersonell og har et selvstendig vurderings- og behandlingsansvar i pasient-/klientsituasjoner. Fysioterapi er en vitenskap knyttet til det medisinske fagfelt. Sentralt i faget er bevegelse. Faget kan beskrives som undersøkende, behandlende og forebyggende tiltak rettet mot bevegelsesapparatet.

 

Behandlingen består av manuelle teknikker, øvelser og eventuelt bruk av tekniske metoder. Fysioterapeuters kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon. Fysioterapeuter har bred kunnskap om bevegelsessystemets oppbygning og funksjon hos frisk og syk, og om hvordan fysiske, psykologiske og sosiale faktorer bidrar til helse og sykdom.

 

Fysioterapeuter kan legge tilrette for og yte tjenester som bidrar til at individer og befolkningsgrupper utvikler, opprettholder og gjenvinner optimal bevegelses- og funksjonsevne gjennom livsløpet. Hensikten med fysioterapi er å identifisere og optimalisere livskvalitet og bevegelsespotensial innenfor helsefremmende, forebyggende, behandlende og rehabiliterende/habiliterende virksomhet.

 

Valg av fysioterapeutiske tiltak er basert på en grundig fysioterapeutisk funksjonsvurdering, en kritisk gjennomgang av forskningskunnskap og systematisert erfaringskunnskap om tiltakets virkninger, og brukerens egne preferanser. Fysioterapeuter anvender kroppslige innfallsvinkler og en rekke metoder og tilnærminger for å stimulere til lærings- og endringsprosesser som kan bidra til best mulig funksjon.

 Kilde: Fysioterapiplakaten, Norsk Fysioterapiforbund.

 

ID-100110797

Illustrasjonsfoto:-Marcus-/freedigitalphotos.net

 

 

 

Del

Finn frem

Kontakt oss

Vi holder til i Vestbygget (tidl. Tellefsdal) på Fiane i Gjerstad, Gjerstadveien 168.

Hege er som regel å treffe på Stewarts Fysioterapi & Treningssenter på dagtid.

Kontakt henne gjerne på tlf 958 15 221 eller mail:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider

Mandag til fredag kl 06.00 til 21.00
Lørdager og søndager kl 10 til 18

 

Copyright © 2012 - 2017 stewart.no